Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Welkom De naam Erfprins Geschiedenis van het fort. Vervolg 'Geschiedenis van het fort' Oude foto's Vervolg 'Oude foto's' 1. Vervolg 'Oude foto's' 2. Huidige foto's  Natuur op fort Erfprins Vrijwilligerswerkgroep..... Rondleidingen 'Algemeen' Film rondleiding Links Gastenboek & Contact 

Vrijwilligerswerkgroep.....

historie_erfprins@live.nl

Bij voorbaat heel hartelijk dank!!!

Er is een "Vrijwilligerswerkgroep tot Behoud van Monumenten op de Marinekazerne Erfprins" (ook wel Werkgroep fort Erfprins genoemd) die rond 1995 is opgezet door de Dhr. Frans Müller, die vanaf halverwege de jaren ‘60 tot 2005 werkzaam is geweest in verschillende functies. De functie die hij het langst bekleedde was die van tekenaar op de tekenafdeling van de MK Erfprins. De natuurlijke interesse die hij heeft voor alle oudheidkundige zaken, heeft hem er toe aangezet om als “beschermer” van ons erfgoed op te treden. Door deze instelling heeft hij al veelvuldig zaken van groot belang, voor het verhaal achter Erfprins, uit- en van de vuilnisbak gered en hiermee bewaard voor toekomstige generaties.De werkgroep heeft, nu een kleine groep vrijwilligers, een aantal ruimten op de kazerne in beheer, waar zij een permanente expositie hebben ingericht met ons erfgoed, die op verzoek te bezichtigen is.De expositie is te bewonderen in de "Oudheidskamer" van de Keelpoort, die 't Erfdeel wordt genoemd.Zij verzorgen op regelmatige basis rondleidingen (zie Rondleidingen 'Algemeen' die voor iedereen toegankelijk zijn. Deze rondleiding begint in de Keelpoort, waar zich ook de expositie bevindt , daarna langs de Wassenaar en via de Gelderland naar het Zeefront.

De "Vrijwilligerswerkgroep tot Behoud van Monumenten op de Marinekazerne Erfprins" heeft zijn reguliere vrijwilligersbijeenkomst op donderdagavond vanaf 19.00 uur in de 'Keelpoort' van de MK Erfprins.

Vrijwilligerswerkgroep tot behoud van "Monumenten op de Marine Kazerne Erfprins"Wat doet deze Werkgroep fort Erfprins?• Het organiseren van rondleidingen.• Het - zo nodig - in stand houden en het uitdragen van de 'historie van het fort'.• Onderhouden van de historische panden en verdedigingswallen.• Het inrichten en aankleden van deze gebouwen in hun historische context.• Het archief documenteren en toegankelijk maken aan derden.

Heeft u ook zin om deze Werkgroep fort Erfprins te versterken of te steunen, bel dan 06 1842 2876 of meld u aan via E-mail:Ook zijn wij continu op zoek naar aanvullingen op onze 'collectie erfgoed', dus mocht u nog in het bezit zijn van erfgoed, zijn wij daarin zéér geinteresseerd. Gaarne willen wij in het bezit komen van foto’s, gebruiksvoorwerpen, uniformen, uitrustingsstukken, emblemen en alles wat met de kustartillerie, vesting-, artillerie en de marine te maken heeft.U kunt dit schenken, in bruikleen geven, of een kopie ter beschikking stellen.

Vrijwilligersgroep......

Bezoekers in de oudsheidkamer 't ErfdeelGrootste fort van Nederland

'Fort Erfprins'