Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Welkom De naam Erfprins Geschiedenis van het fort. Vervolg 'Geschiedenis van het fort' Oude foto's Vervolg 'Oude foto's' 1. Vervolg 'Oude foto's' 2. Huidige foto's  Natuur op fort Erfprins Vrijwilligerswerkgroep..... Rondleidingen 'Algemeen' Film rondleiding Links Gastenboek & Contact 

Rondleidingen 'Algemeen'

Tot voor alsnog kunnen wij géén groepen rondleiden op werkdagen of in het weekend buiten de voorgenoemde vaste maandelijkse rondleidingen om.

Groepsrondleidingen

In principe kunnen we op elke eerste zaterdag van de maanden april t/m oktober een rondleiding voor u verzorgen. Wij kunnen maximaal 30 personen per rondleiding meenemen. Voor deze rondleiding is men gemiddeld 2 uur onderweg. Voor de data van de rondleidingen, zie: 'V.V.V. Rondleidingen'.Vooraf dienen we wel een paar opmerkingen te maken. Toen het fort gebouwd is werd het gemaakt voor fysiek fitte soldaten van de kustartillerie, helaas is het fort daardoor niet of nauwelijks geschikt voor minder valide personen en is de rondleiding voor eigen risico!.Doe een paar makkelijk lopende, maar wel stevige schoenen aan, dit in verband met ongelijke vloeren en rare/hoge drempels. In de ondergrondse ruimten hebben we een redelijk constante temperatuur van ongeveer 10 graden, dus zorg voor warme kleding, een jas of vest. Bij voorkeur niet al te nette kleding. Regenkleding of paraplu wordt aanbevolen, omdat we ook een eind buiten lopen.Neem een geldig legitimatiebewijs mee daar 'Fort Erfprins' nog steeds door Defensie wordt gebruikt! Bij het binnenkomen van de Keelpoort dient u uw Paspoort/ID (fysiek) te tonen om toegang te krijgen. Verder mogen er geen tassen/rugzakken, etc. meegenomen worden binnen het fort en dient deze achter te laten in uw auto of bij binnenkomst (voor eigen risico) in te leveren bij de Keelpoort!

Rondleidingen 'Algemeen'

V.V.V. Rondleidingen

Als u buiten Den Helder woont en geïnteresseerd bent kunt u zich ook aanmelden bij Frits van Muijden, GSM 06 1842 2876 (bij voorkeur tussen 16.00 uur en 20.00 uur of via E-mail: Naam, adres, woonplaats en aantal is voldoende. De kosten die aan deze rondleiding zijn verbonden bedragen €5,- te voldoen voor aanvang rondleiding in de traditiekamer van de 'Keelpoort'.Vanaf 10.00 uur kunt u terecht bij de Keelpoort (aan einde Fortweg in Den Helder) waar de rondleidingen beginnen om 10.30 uur.

gielslangen@hotmail.com

historie_erfprins@live.nl

De eerstvolgende rondleiding en tevens de eerste van 2019 zal zijn op 6 april 2019! Vrijwilligers van ’t Erfdeel - de Oudheidkamer van 'fort Erfprins' - verzorgen deze rondleiding. Vanaf 10.00 uur kunt u terecht bij de Keelpoort v.d. MK Erfprins gelegen aan het einde van de Fortweg, welke te bereiken is via de zijweg van de Abel Tasmanstraat [postcode 1782TD(1)] in Den Helder. U auto kunt u parkeren nabij de toegang. Aanvang van de rondleiding is ten 10.30 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur. Overige rondleidingen, in 2019, zijn op de zaterdagen: 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 7 september en 5 oktober!

Als u buiten Den Helder woont en geïnteresseerd bent kunt u zich ook aanmelden t/m donderdag 1 oktober bij: Giel Slangen, telf. 06 - 51023172 (bij voorkeur tussen 16.30 uur en 20.00 uur of via E-mail:

historie_erfprins@live.nlGrootste fort van Nederland

'Fort Erfprins'