Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Welkom De naam Erfprins Geschiedenis van het fort. Vervolg 'Geschiedenis van het fort' Oude foto's Vervolg 'Oude foto's' 1. Vervolg 'Oude foto's' 2. Huidige foto's  Natuur op fort Erfprins Vrijwilligerswerkgroep..... Rondleidingen 'Algemeen' Film rondleiding Links Gastenboek & Contact 

Rondleidingen 'Algemeen'

Voor groepen vanaf ongeveer 10 personen kunnen in overleg andere data besproken worden, de rondleidingen mogen gelukkig ook op werkdagen uitgevoerd worden. Een rondleiding is erg leuk voor familie- en/of bedrijfs-uitstapjes. De donkere gangetjes en kamertjes vormen voor kinderen een spannende uitdaging. Zij krijgen hierdoor een idee hoe primitief de soldaten in vroeger tijden moesten wonen en werken.Voor een groepsrondleiding dient u zich bij de 'Werkgroep' aan te melden. Aanmelden kan op GSM 06 1842 2876 op werkdagen, als wij door omstandigheden de oproep niet direct beantwoorden, spreek dan de voicemail in met uw naam en telefoonnummer, wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.U kunt zich ook aanmelden via E-mail, stuur dan een berichtje naar: waarin u uw wensen aan ons kenbaar maakt. Wij zullen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, rekening houdend met de belangen van Defensie.

Groepsrondleidingen

In principe kunnen we op elke eerste zaterdag van de maanden april t/m oktober een rondleiding voor u verzorgen. Wij kunnen maximaal 15 man per rondleider meenemen, maar we kunnen indien nodig wel met meerdere rondleiders werken. Voor deze rondleiding is men gemiddeld 2 uur onderweg. Voor de data van de rondleidingen, zie: 'V.V.V. Rondleidingen'.Vooraf dienen we wel een paar opmerkingen te maken. Toen het fort gebouwd is werd het gemaakt voor fysiek fitte soldaten van de kustartillerie, helaas is het fort daardoor niet of nauwelijks geschikt voor minder valide personen.Doe een paar makkelijk lopende, maar wel stevige schoenen aan, dit in verband met ongelijke vloeren en rare drempels. In de ondergrondse ruimten hebben we een redelijk constante temperatuur van ongeveer 10 graden, dus zorg voor warme kleding, een jas of vest. Bij voorkeur niet al te nette kleding. Regenkleding of paraplu wordt aanbevolen, omdat we ook een eind buiten lopen.Neem een geldig legitimatiebewijs mee. 'Fort Erfprins' wordt nog steeds door Defensie gebruikt, dus de bewaking wil kunnen controleren wie er rondloopt op het fort.

Rondleidingen 'Algemeen'

V.V.V. Rondleidingen

Als u buiten Den Helder woont en geïnteresseerd bent kunt u zich ook aanmelden bij Frits van Muijden, GSM 06 1842 2876 (bij voorkeur tussen 16.00 uur en 20.00 uur of via E-mail: Naam, adres, woonplaats en aantal is voldoende. De kosten die aan deze rondleiding zijn verbonden bedragen €5,- te voldoen voor aanvang rondleiding in de traditiekamer van de 'Keelpoort'.Vanaf 10.00 uur kunt u terecht bij de Keelpoort (aan einde Fortweg in Den Helder) waar de rondleidingen beginnen om 10.30 uur.

gielslangen@hotmail.com

historie_erfprins@live.nl

De eerstvolgende rondleiding en tevens de eerste van 2018 zal zijn op .................... 2018! Vrijwilligers van ’t Erfdeel - de Oudheidkamer van 'fort Erfprins' - verzorgen deze rondleiding. Vanaf 10.00 uur kunt u terecht bij de Keelpoort v.d. MK Erfprins gelegen aan het einde van de Fortweg, welke te bereiken is via de zijweg van de Abel Tasmanstraat [postcode 1782TD(1)] in Den Helder. U auto kunt u parkeren nabij de toegang. Aanvang van de rondleiding is ten 10.30 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Als u buiten Den Helder woont en geïnteresseerd bent kunt u zich ook aanmelden t/m donderdag 1 oktober bij: Giel Slangen, telf. 06 - 51023172 (bij voorkeur tussen 16.30 uur en 20.00 uur of via E-mail:

historie_erfprins@live.nl

++++ Tot nader datum zijn er géén rondleidingen!!! ++++Grootste fort van Nederland

'Fort Erfprins'